Студия на Изследователския център на УНИЦЕФ във Флоренция прави проучване за

...
Студия на Изследователския център на УНИЦЕФ във Флоренция прави проучване за
Коментари Харесай

В коя страна децата живеят най-щастливо?

Студия на Изследователския център на УНИЦЕФ във Флоренция прави проучване за удовлетвореността на децата от живота им в общо 41 страни от целия свят. За задачата са били оценени национални данни за оценка на психическото и физическото здраве на подрастващите, както и на обществените им и интелектуални пълномощия.
Според финалните резултати, обхващащи гореизброените условия, излиза, че най-добре живеят децата в Нидерландия, Дания, Норвегия, Швеция и Финландия. Германия заема междинната 14-та позиция. А най-зле се класират Чили, България и Съединени американски щати.
" Наличието на богатство в обществото обаче не значи, че всички деца имат равна опция да живеят и да се развиват добре. Перфектното семейство от телевизионните реклами е заблуда. Прекалено доста деца живеят в неподходящи условия. Включително и при нас, в Германия, казва говорителят на УНИЦЕФ Германия Руди Тарнеден. "
Според същото изследване се открива и друга неприятна статистика, че най-висок % на самоубийства измежду децата и младежите сред 15 и 19 години отбелязва Литва, следвана от Нова Зеландия и Естония. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР